Familiedansen

Familiedansen

Hvordan tackler familier hverdagens banaliteter? Hvad er en familie overhovedet? Og hvad sker der, når man sætter en ægte familie på scenen?


Familiedansen er en forestilling, der inviterer publikum ind for at opleve og mærke fænomenet FAMILIE udfolde sig på scenen med ”rigtige” familiemedlemmer som performere. 


Med forestillingen undersøger koreograf Boaz Barkan, hvad det vil sige at være en familie i dagens Danmark – hvor der i øvrigt findes 37 forskellige familietyper. Med dansebrillen på bliver familien pludselig til en dans, en koreografi af kroppe, relationer og handlinger. Vi kommer helt tæt på (og dissekerer) de situationer vi kender så godt fra familielivet; rundt om spisebordet, skænderier, kvalitetstid, og alle de uforudsete situationer, som bare er en del af pakken. Familielivet er en kompleks dans af synlige og usynlige kræfter af kærlighed, kontrol, forforståelse og omsorg.

Kernefamilien synes stadig at væreet ideal, en institution til at skabe samfundets fremskridt ved at danne deoptimale borgere. Men familien er også en levende fysisk bevægende organisme.Barkan undersøger, hvordan familier tackler og bliver viklet ind i et væld afkropslige forhandlinger, funktioner og forventninger.
 
Familiedansen er en kulmination på mange bevægelsesworkshops med flere slagsfamilier baseret på leg, improvisationer, scores og ritualer. Disse mangeworkshops med familier er grundlaget for forestillingen.

Krediteringer


Instruction andconcept: Boaz Barkan. Cast: (The families) Afua, Abena, Li, Ludolf, Elva,Valter Ask, Elva Sól, Thorbjørn, Vicky & Egill. Choreographer: Boaz Barkanand the Families. Dramaturgical consultant: Anika Barkan. Set designer: SeimiNørregaard. Lighting Designer: Ted Pierce. Composer: Emil Vodder Kristensen.Photo/video: Malle Madsen. Co-producer: Dansehallerne. The performance issupported by the Danish Arts Council, the Wilhelm Hansen Foundation